4 Nisan 2009 Cumartesi

kampüs daveti...

Share

üniversiteden arkadaşlarım için hazırlandı bu sofra..ama dez ve betül olmasaydı o gün herhalde düşüp bayılırdım yorgunluktan,birde panik ataklarım var benim ilk kez gelecek misafirler için geçirdiğim..güzel bir gün oldu.yedik,içtik,ankara havası,kolbastı,çiftetelli,hip hop ne müzik bulsak oynadık..kızlar partisi yaptık yani topyekun...

beze,
fındıklı mayalı poğaça,
soslu brownie,
mercimek köftesi,
yaprak sarma,
havuçlu,kabaklı meze,
ıslak kurabiye,
minik lahmacunlar..
ıslak kurabiye

malzemeler:
bir paket margarinin üçte ikisi
2 yumurta
bir paket kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Tüm malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında(bu tabirden nefret ediyorum) bir hamur elde edilir..ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye veya unlanmış tepsiye dizin.200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin..fırından çıkan henüz sıcak kurabiyeleri şekerli ve soğuk sütlü karışıma batırıp,çok bekletmeden çıkarın..servis tabağına alıp soğumasını bekleyin...(aynı şeklide en son üzerine çikolata sosu ile de çok nefis oluyor)
fındıklı mayalı poğaça


1 çay bardağı ılık suyun içine 2 yemek kaşığı toz şekeri ve bir paket yaşmayayı atıp karıştırın..5 dk göz göz olana kadar bekletin..daha sonra içine 1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı ılık süt,bir çimdik tuz,bir çimdik tarçın ve aldığı kadar unu ekleyerek karıştırın..üzerini nemle bezle örterek yarım saat oda sıcaklığında bekletin..daha sonra yağlanmış tepsiye dilediğiniz şekli vererek dizin..üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çekilmiş fındık serpin..(isterseniz hamurun harcınada katabilirsiniz) 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin....
havuçlu,kabaklı meze

bu dez in tarifi...
4-5 havuç,ve 3-4 kabak bir kabın içerisine rendelenir..diğer taraftan tercihen teflon tencerede bir çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ kızartılır...rendelenmiş havuç ve kabak tencereye alınarak üzerine kapak örtülmeden kısık ateşte kendi suyunu verip çekene ve yumuşayana kadar pişirilir..(arada bir karıştırılır) diğer taraftan bir diş sarmısakla dilediğiniz kadar yoğurt ve iki yemek kaşığı mayonez (isterseniz mayonezsizde olur) karıştırılarak..tencerede pişmiş olan karışımda bu yoğurtla karıştıtılır,servis yapılır...

not:resimler çok kötüüü,biliyorum.:(

4 yorum:

DEZ dedi ki...

resim değil, fotoğraf! :) afiyet olsun hacım.. her daim, biliyosun.. olur da ilerde de ayrılmazsak daha iyi günler yaşarız Allah'ın izniyle inşallah.. esas senin ellerine sağlık sayende zafiyet geçirecek kadar çok yedim günler sonra.. ve hatta içlerine ne bırakmışsan eve gelip evde de bayaaa yedim:) gerçi taa senden eve kadar yürümdüm ama yine de sizde başlamıştı hafiften kazınma..

mydepo dedi ki...

afiyet bal şeker olsun..:)

Journey to Orient dedi ki...

rejime ne oldu yahu :) hani yeşil çay? göremedim sofrada :)

gece gece de bakılmıyor ki böyle sahnelere... hani insanın buzdolabını ziyaret edesi geliyor :)

mutlaka güzel bir gün olmuştur. arkadaşlarla her şey güzel.

demek dez ile arkadaşsınız.

mydepo dedi ki...

valla haklısın ,ama çok yeyyup içmedum canum rejime devam...!!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...