7 Ağustos 2013 Çarşamba

okumuyoruz..bilmiyoruz..

Share
son yuzyil toplumu olarak o kadar cahilizki..oyle acizizki gerceklerden korkuyoruz.... arastirirsak,dogruyu bulursak tum cevremiz dislayacak bizi,degisij bakacak..hem ne gerek var,iste bir suru aydin! var,ogrenmemiz gereken herseyi onlarin kitaplari dan okuruz..yok iste oyle degil..
en basiti islam medeniyeti hakkinda hic arastirma yaptikmi?
insanliga,bilime,dusunmeye ya konusmaya kattiklarini merak ettik mi?
batililar ve onlarin ulkemizde elcileri!! sayesinde bugun dunyanin en az ve en yanlis taninan medeniyetiymis..her seyi okuyun..her gorusu,her fikri..iyi seyleri alin,yaramayani unut gitsin...ama oku..oku ki bil..insan bilmediginin dusmanidir.
fen bilimlerinin temelini olusturan en kiymetli ve cok sayida teoremin fikir babalari ve dusunurleri ogrenmeye olan tutkulari yuzunden musluman aydinlardir..
islam medeniyeti mimarinin,edebiyatin,tibbin,fizigin,kimyanin icinde derin terimlerle dans ederken bati medeniyeti henuz izlemekle yetiniyordu..cunku dogmalari ve her turlu yenilige kapali oluslari yuzunden halk dusunmez ve uretmez olmustu...muslumanlari batililastirma surecine girildiginde her turlu yeniligi ve teknolojiyi bizlerden aldiklarinin uzerine insa ederek yaptilar..bizi gectiler cunku egitim sistemimizin icini bosaltarak ilim ve irfan yuvasi olan egitim agimizi ici bosaltilmis,kof,pratige dahi dokulemeyen incelikten yoksun kaba bilgiye donusturduler..
bu linktekileri mesela okuyun..kim ne yapmis..medeniyeti kim kimden almis..


http://www.yaklasansaat.com/dunyamiz/bilim_ve_teknoloji/islam_medeniyetinin_bilim_ve_teknolojiye_katkilari.asp

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...