malzemeler:
2 yumurta
aldığı kadar un
1 bardak sulu yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu ve yarım limon suyu
hamur yoğrulur ve dinlendirilir.( 1 saat kadar)
daha sonra 60 ceviz büyüklüğünde beze koparılır.bezelerin herbiri nişastayla açılır..her on beze üstüste (araları nişastalı) konulur ve tepsi boyuna göre açılır..her 10 beze için aynı işlem yapılır.30.kata gelindiğinde cevizde ilave edilir. bu işlemler bitince kesilir. ve 3 su bardağı sıvıyağ dökülür..şerbet ve baklava ılık ken kavuşturulur:)şerbetse klasik 4 bardak şeker,3 bardak su dur..
2 yorum:
ben de gelcem ya! bitirmeyin!!
hacıııııııııııı,şekerlendi ya ama ben sana yaparım bidenem soraaaaaaaaaa:)
Yorum Gönder