26 Nisan 2009 Pazar
gelgelelim yöresel lezzetlere...
bu kaldığımız evdeki kahvaltıdan bir kare...
bu peynir trabzonda her yerde satılan tel kaşar peyniri...
buda ,burda rengi belli olmamış ama sapsarı değişik ne tatlı ne tuzlu bir kurabiye..kocaman b,r paketi 1 liraydı...
bu simitler ve mısır unlu ekmekler de vakfıkebirden...
bu gümüşhanenin ünlü kömesi,tadı cevizli sucuğa benziyor...
buda bakkalın dediğine göre yiyende bağımlılık yapan beyaz helva(bizde yapamadı ama:))
harika mis kokulu vakfıkebir ekmeği...
ilk olarak trabzon akçaabat ın meşhur nihat usta sına değineyim,servis harika,köfteleri,salatası,manzarası,ve tabiki sütlacı,yolunuz düşünce gitmeden geçmeyin....
burasıda giresun-tireboluda harika manzaralı kale restaurant,gece olduğu için manzarasını tam görüntüleyemedim..buranın saç kavurması,köfte ve balığı ünlü,biz saç kavurmasını denedik ve harikaydı..en güzelide garson kapıda kardeşimi görür görmez sütlaçları buzdolabına koymuş soğusun diye:P...alışmış adam..:)
burasıda vakfıkebirde yakamoz köfte-balık restaurant..burada harika mezgitlerinden tattık..yalnız nereye gittiysek dikkatimi çeken iki şey oldu..birincisi servisler ortaya getiriliyor,herkes tabağına alıyor..ikincisi salatalarda mutlaka haşlanmış barbunya var...birde burada yemeğin sonunda jest olarak dolu bir tabak ev baklavası ikram ediliyor...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
hoş geldin :)
ne kadar dolu dolu geçmiş böyle... fotoğraflardan anladığım kadarıyla da hayli keyifli, keşifli, verimli, yemekli-içmekli bir seyahat olmuş :)
umarım daha da güzel yolculukların olur.
aynen öyle jto zati ayıptır sölemesi benim olduğum her yer şenliktir bi bakıma..:)
Yorum Gönder