4 Şubat 2010 Perşembe

....

Share
Dostun Attığı Gül..

Hallac-ı Mansur, cezbe ve sekir halinde söylediği ve mazur bulunduğu Ene’l-Hak cümlesi yüzünden idama mahkûm edilir. Onu asılacağı meydana getirdiklerinde etrafta mahşerî bir kalabalık vardır. Hallac-ı Mansur darağacını görünce güler ve kalabalık arasında gördüğü dostu Şibli’den seccade isteyerek iki rek’at namaz kılar. Ardından şöyle duâ eder: “Allah’ım burada senin dinin uğruna gayrete düşüp beni öldürmek için toplananların suçlarını affet.”

Bu esnada kalabalık içinden özellikle düşmanları, fırsat bu fırsat diye Hallac-ı Mansur’a taşlar atarlar. Hallac-ı Mansur bunlara ah bile demez hatta tebessüm eder, ama dostu Şibli ağlayarak kırmızı bir gül atınca Hallac-ı Mansur inler ve şöyle der: “Taş atanlar avam takımı, bilmiyorlar, halden anlamazlar. Onların taşı bizi incitmez ama halden anlayan bir dostun attığı gül bile bizi incitti, canımızı acıttı.”

3 yorum:

Nezihe Ak İnci dedi ki...

Arkadasim "giderim bugün ,ha yarın..hareket vakti gelince..." yazan yerin ustundeki resim bizim oralara benziyor dogru mu bildim ?

mydepo dedi ki...

evet doğru bildin:)..mardin savur orası...

Nezihe Ak İnci dedi ki...

Resme bakınca ozledıgımı daha cok hıssettım :) Savurda halamlar oturdu uzunca bır sure... Ama bız midyat tarafındaydık. Insallah tekrar gezmek nasıp olur. Sevgıler... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...