Ayran aşı...Bir çay bardağı den i haşla..diğer tarafta 1 yumurta,1 yemek kaşığı un,yoğurt ve küçük küpler halinde kesilmiş kabağı karıştır.den haşlanınca bu karışıma kat ve pişirmeye başla.kaynayınca içine kıyılmış maydanoz,yarpuz otu(ki bu ottur bu çorbayı meşhur yapan),tuz ve varsa yaş nane katılarak servis yapılır..isterseniz üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz ama bu çorba genelde yağsız yapılır…
Perde pilavı...Önce tavuklar bir tencereye konur.içine tuz,bir adet tüm kurusoğan,pulbiber,karabiber katılır ve haşlamaya bırakılır.diğer tarafta hamuru hazırlamak için; 1 çay bardağı tavuk suyu(tavuğun baharatlı haşlama suyundan),1 paket kabartma tozu,1 yumurta,1 kaşık yoğurt,yarım çay bardağı sıvıyağ,1 çay kaşığı tuz karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir..tavuk haşlandıktan sonra normal kıvamda pişmiş bir tavuklu pilav yapılır.içine isteğe göre kuş üzümü,dolmalık fıstık ve tarçın konulabilir…diğer tarafta hamur ikiye ayrılır ve tepsi buyukluğunde bu parçalar açılır.tepsi az yağlanarak en altına bir kat açılan hamur konur.üzerine tavuklu pilav konulduktan sonra en üste yine bir kat hamur yerleştirilir,üzeri de hafif yağlanarak 180 derece fırına verilir..üzeri kızarınca alınır ve dilimlenerek servis yapılır… afiyet olsun..
5 yorum:
Perde pilavına bayılırımmmm :)
Eline sağlıkk..
teşekkür ederim ,arkadaşım necla adına:)
Mesela ben bundan bi haberdim bizleri de aydınlattın tşkler canım
stil direktörü,ne mutlu o zamna bana:)
selam ben senay, gercekten super bir blog, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...
Yorum Gönder