11 Kasım 2011 Cuma

mehmet öz den zayıflama önerileri..

Share


Dr. Mehmet Öz  vücutta depolanan yağı ve şekeri eritmek için şu önerilerde bulunuyor:
“Sabah kalkar kalkmaz tartılmalısınız. Her gün aynı saatte tartılmak sıvı dengesinin daha kolay oturmasını sağlar ve kilodaki dalgalanmalar en aza indirilir. Bağırsak ve mesanenin boşalmış olduğu sabah saatlerinde yemek, dışkı, idrar gibi ekstra ağırlıklar vücuttan atılır ve güne daha motive başlanır.
Sabah saatlerinde aç karınla yapılan egzersiz karbonhidrat alımını sınırlandırarak yağ asiti taşınmasını kolaylaştırır. Bu şekilde ayrıca spor yapma alışkanlığı da daha kolay kazanılır. Sporun ardından yapılacak kahvaltı ve devamında düzenli saatlerde alınacak öğünler günü daha kaliteli ve verimli geçirmeyi sağlar. Kahvaltıdan yaklaşık bir saat sonra içilecek bir bardak soğuk su vücudun metabolik hızını yükselterek yağ yakımını artırır. Buzlu bir bardak soğuk su ise metabolizma hızını yaklaşık 10 kalori artırır, bu da yıl boyunca yaklaşık iki kilo vermeye eşittir.


Uygulanan programa göre hareket ettiğinizde sabah kahvaltısının iki üç saat sonrasında hala tok olursunuz. Bu saatler günlük market alışverişi için en uygun saatlerdir. Araştırmalar düşük kan şekerinin kendini kontrol etmeyi engellediğini gösterir. Dolayısıyla aç karınla yapılan alışveriş sırasında yememeniz gereken şeyleri satın almanıza sebep olabilir.
Lifin faydaları, kalp, damar ve bağırsak sağlığı konusunda belgelenmiştir. Ayrıca araştırmalar, lif alımının yemek sırasında alınacak kalori miktarını 70 kalori azalttığını göstermiştir. Dolayısıyla yemekten 15 dakika önce bir elma tüketildiğinde yemek esnasında yaklaşık 187 kalori daha az alınır.
Melatonin salımının saat 22.00’de en üst seviyeye çıktığı düşünülecek olursa, bu saatte uyumak fizyolojik ritmin düzenlenmesini sağlar. Gece 22.00’den sonra ayakta olmak, içsel melatonin salgılanmasını engeller ve uyku düzeni bozulur. Vücudun karbonhidrat ihtiyacının artması daha kaliteli bir uyku için melatonin seviyesinin artmasına sebep olacak doğal bir reaksiyondur. Yatmadan üç saat önce ağızdan alınan melatonin takviyesi, uyku-uyanıklık döngüsünü gözlemleyerek karbonhidrat açlığını kontrol altında tutar. Ve bu da doğal fizyolojik ritmimizi düzenler.”
Uzun ömrün formülünü besinler ve lifler açısından zengin bir diyet olarak gösteren Mehmet Öz, sağlık için çok önemli olan lifin, meyve, sebze ve baklagil gibi bitkisel yiyeceklerle ve bol miktarda alınmasını tavsiye ediyor. Mehmet Öz, aşırı beslendiğimiz halde yetersiz beslendiğimizi, yiyecekleri sonradan besinlerle zengilenleştirmenin ise yetersizliğe çare olmadığını belirterek, “Bu samandan ev yapmaya benzer” diyor.
Mehmet Öz, ekmek, makarna, pasta gibi karbonhidrat yönünden zengin besinlerin çok az tüketilmesinin, tatlı ihtiyacının meyvelerden karşılanmasının ve hayvansal besinler yerine de yeşil sebze yenmesinin önemine işaret ediyor. 280 gram brokolideki 100 kaloriye karşın, 28 gram hayvansal besinde 100 kalori olduğuna dikkat çeken Mehmet Öz, altı haftalık program sonucunda fazla kiloların yanısıra kandaki yağ oranlarının düşeceğini, baş ağrısı, gastrit, kabızlık, sindirim güçlüğü ve burun kanaması gibi birçok semptomun yok olacağını belirtiyor.
Çalı fasulyesi, brokoli, enginar, kuşkonmaz, kabak, yeşil-kırmızı lahana, brüksel lahanası, bamya, pazı, şalgam, pancar, ıspanak, karnıbahar, patlıcan, biber kullanarak sebzelerde çeşitliliği sağlayın” uyarısı yapan Dr. Mehmet Öz “Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek, soya fasulyesi, börülce… B aklagiller, dünyanın en mükemmel yiyeceklerinden. Kan şekerini sabitler, tatlı arzusunu köreltir ve akşamüstü acıkmaların engeller” diyor ve ekliyor: Altı haftalık programda günde en az bir su bardağı dolusu yiyin. Günde en az dört meyve tüketin.”
Mehmet Öz salata dahil bütün çiğ sebzelerden günde yarım kilo yenebileceğini belirtiyor… Bu, bir göbek salatanın, mevsim salatasının ya da kıvırcık salatanın tamamına denk geliyor. Bezelye, tatlı kırmızı biber, domates, salatalık… Yarım kiloluk bu yiyeceklerle alınacak kalori miktarı 100?den az. Ne kadar yerseniz o kadar kilo verirsiniz kuralı, sebzeler için de geçerli. Hedef yine yarım kilo. Mehmet Öz “Bu sebzeleri yerken porsiyon çok büyük olmalı” diyor.Süt ve hayvansal ürünler, meyve suyu, kurutulmuş meyve. 310 sayfalık kitap 10 bölümden oluşuyor.
Yasaklar, Sınırlı İçecekler
Günde en fazla bir porsiyon pişmiş nişastalı sebze ya da tam tahıllar (Mısır, patates, pirinç, pişmiş havuç, ekmek, kahvaltılık gevrekler).
Çiğ kuru yemişler ve tohumlar (günde maksimum 30 gram).
Avakado (günde maksimum 60 gram). Ketentohumu (günde 1 yemek kaşığı).
not bu arada malesef kendisinde hastalık başlangıcı varmış..inşallah biran önce iyileşir..kaynak..

1 yorum:

essra dedi ki...

çok güzel paylaşım..okudum baştan sona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...