31 Ekim 2011 Pazartesi

bir FİT in bir FİL e dönüşme hikayesi..

Share

arkadaşlar..gün itibariyle diyete başlamış bulunmaktayım..Allah yardımcım olsun:)
teyzemin verdiği diyet önerileri ve gazla:) başlamış olan uyanışım ;dün gittiğimiz misafirlikte beni vandan tanıyan bir iki arkadaşımın"aaaaaaaaaaaaaaaa nasıl kilo almışsın yaaa"deyip beni suya sokup çıkarmaları akaabindede "ama yeni doğum yaptın normal" diyerek (bi nevi sı.tı cafer bez getir :) yerin dibine batırmaları ile tavan yaptı.
kafamda teyzemin vermiş olduğu ekmeği ve şekeri kesmem,bol su içmem önerileri ile birlikte yapmış olduğum araştırmalar sonucu meyye nin şu yazısı ve kadınlar kulubu sitesinden tanıştığımız elifin -ki kendisi taylan kumelinin kızıdır:)- blogunda şu yazısı beni gerçekten gaza getirdi..
bakalım bir süre uygulayayım neler olacak..
ama bundan önce bneim kilobiyografim:) tam olarak şöyle(not:pek iç açıcı bir yazı değildir,kalbi kaldırmayan bundan sonrasını okumasın:)
fittim,fil oldum hikayemize başlıyorum:)
şöyle ki: boyum 1.64 civarı -hiçbizamanda adamakıllı ölçmedim aslında- evlendiğimde 54 kg ve inceciktim..çünkü etim sıkı ve kilomu göstermiyorum,ayrıca kemiklerimde ağır sanırım.neyse ikizlere hamile kaldım ve tam 20 kg alarak doğuma 74 ile gittim..doğum yaptığımda 63 kg idim ve bu bi 7-8 yıl devam etti..gram oynamadım
ondan sonraki son 2-3 sene biraz daha semizleştim:) ve en nihayetinde 72 kg yi tekrar gördüm..
ikinci hamileliğime yani  geçen sene bu zamanlar bu kg ile hamile kaldım..bu hamilelikte kilo kontrolum gayet iyi gidiyordu.son bir ay kalana kadar 10 kg aldım..fakat ne olduysa son bir ayda.. oldu ve + 8 kg daha eklendi..oldumu sana 18 kg..ve 90 kg ile doğuma girdim.doğum yaptığım hafta tartıldığımda 83 kg idim..bir sonraki hafta 81 e düştüm..şimdi bebeğim yaklaşık 50 günlük ve ben hala 81 kg yim..
bu hikayeden alıncak ders ise şu: tam tamına 25 kg fazlam var bana göre..ama en azından 20 kg verip tekrar 63 olmak istiyorum,çünkü dediğim gibi kilomu fazla göstermiyorum..bu durumda hedef 20!!! yani içimden küçük bir koyunun yada minik bir ineğin çıkması gerekiyor...hadi bakalım...
not: bu siteden kendi resminiz yukleyerek kilolu veya zayıf halinizi kıyaslayabilirsiniz..

7 yorum:

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

allah yardımcımız olsun tatlım :) o kilo problemi bende de var. üstelik bende henüz çoluk çocuk da yok :) tam bu yaz çok güzel kilo vermiştim ki bir yakınımın psikolojimi tepetaklak etmesi üzerine ciddi ciddi depresyona girdim ve verdiğim 10,5 kilonun 5'ini geri alıverdim. şimdi kendime dur deyip kilo vermeye devam etmeye niyetlendim. başaracağıma inanıyorum. eminim sen de başaracaksın :)

papatya dedi ki...

Umarim bir an once istedigin kiloya ulasirsin.Teyzen cok hakli ekmek ve seker konusunda bende yillardir kullanmiyorum birde tuzdan uzaklasabilsem super olucak.
Sevgilerle.

ANTİGONE dedi ki...

kolay gelsin :)

Nedret dedi ki...

Hergün bir saat yürür ve 1300kalori ile yetinirsen 5 ayda dal gibi olursun. Tecrübe ile sabit:)) Haydi kolay gelsin.Kolay da zaten.

Gülay dedi ki...

Hadi bakalım kolay gelsin o zaman sana. İlk bir kaç gün zor gibi gelir ama sonra bütünleşirsin diyet listesi ile.Kilo vermenin sırrı kararlılık ve devamlılıkta gizli.Kararını vermişsin , şimdi geriye inatla devam etmek kalıyor.Başaracağından eminim ben.

filan nisa dedi ki...

Allah yardımcınız olsun kolay gelsin...benim kafama bişey takıldı ,5 aylık hamileyim ve kilo konuusna aşırı takığım doğum bitince kaç kilo olacağımı çok merak ediyorum:( ve son bir ayda yediklerinizden dolayı mı yani normal olarak mı yokda birdenbire istem dışı şekilde mi aldınız o kiloyu?

mydepo dedi ki...

ay ya sağolun moral verdiğiniz için hepiniz..ve nisa; herkes beni son ay konusunda uyarıyordu..bende kilo az alıyorum diye 7-8 ay yediklerime hiç dikkat etmedim..son ay iyice duran metabolzimayla o yediklerimi sanırım depolamış oldum,aslında son 1 ay doğru duzgunde bişi yememiştim ama diyorum ya 7 ay yediğimin cezasını çektim sanırım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...